oficiu inregistrare.jpg
euipo.jpg
Logo - ACI - Colori - Trasparente tutto.

Cu o experienta de 30 de ani in domeniul gastronomiei, avand in componenta sa profesionisti desavarsiti si bucatari italieni, precum Chef Enza Barbaro, Giovanni Baldantoni si Chef Pietro Benedetto, ACI - Associazione Cuochi Italiani a luat nastere in anul 2019 avand ca prim obiectiv sustinerea si promovarea bucatariei mediteraneene si italiene, promovarea “figurii bucatarului” ca promotor de sanatate, precum si dezvoltarea unor proiecte cu privire la educatia alimentara, informare si formare in institutiile scolare la nivel national si international.

Ne adresam tuturor bucatarilor, bucatarilor chef, pizzarilor, patiserilor, elevilor din scolile tehnologice, directorilor din institutiile scolare, autoritatilor, jurnalistilor, sustinatori ai gustului, adepÅ£i ai unei alimentaÅ£ii corecte, dar nu in ultimul rand amatorilor si iubitorilor Bucătariei Mediteraneene- Patrimoniu Unesco, cu scopul de a lua în considerare oportunitatea si dorinta de a deveni membru al "Associazione Cuochi Italiani", avand posibilitatea de a participa la viaÅ£a asociaÅ£iei ÅŸi a oferi propria contribuÅ£ie profesională, primind in schimb o meritată recunoaÅŸtere morală ÅŸi materială.

1.jpg
2.jpg

ACI va primi ca membri, toţi elevii şcolilor cu profil tehnologic, care vor dori sa -si dezvolte si sa-si imbunatateasca cunostintele gastronomice, in vederea participarii la diverse competitii sau concursuri nationale si internationale, schimburi de experienta gastronomice sau pentru a-i pregati in vederea unor viitoare locuri de munca in domeniul Ho.Re.Ca.

6.jpg

Prin programul de informare si formare pe care il desfasuram la nivel national in cadrul scolilor gimnaziale, profesionale si universitare, asociatia noastra are drept scop corectarea si imbunatatirea stilului de viata si sanatatea viitoarelor generatii.

ACI - Associazione Cuochi Italiani, prin membri formatori si instructori preparatori care participa la acest program de formare profesionala va organiza in cadrul scolii Global School Palazzo Italia, prin parteneriatul semnat cu Palazzo Italia cursuri acreditate de catre institutiile abilitate pentru bucatar, bucatar – sef, patiseri, pizzari, somelieri – in vederea dezvoltarii cunostintelor “ORIGINALITATII” italiene a produselor si retetelor traditionale din regiunile de origini, cursuri de degustare produse, cursuri amatoriale, etc. Toti membri inscrisi in Associazione Cuochi Italiani care intentioneaza sa-si aprofundeze cuonostintele in materie de gastronomie sau sa se formeze profesional pe o alta latura, respectiv somelier, cofetar – patiser sau pizzar vor beneficia de reduceri la pachetele de cursuri disponibile in cadrul Global School Palazzo Italia.

3.jpg
4.jpg

ACI- Associazione Cuochi Italiani va sustine in cadrul Global School Palazzo Italia, cursuri pentru “Donna Chef”, cu participarea membrilor asociatiei ca ÅŸi formatori.
In parteneriat cu ANBCT – Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, ACI va sprijini organizarea de cursuri de bucatarie romaneasca pentru valorificarea traditiilor romanesti si a bucatariei romanesti sanatoase.

Obiectivul nostru pe anul 2021 este acela de a valoriza imaginea bucatarului – promotor de sanatate si in spatiul balcanic, activand sectiuni/asociatii in fiecare tara, care sa se implice si sa dezvolte proiecte educationale in domeniul gastronomiei, organizarea de competitii culinare, etc.
Un alt obiectiv major pe care anul acesta ACI – Associazione Cuochi Italiani il va realiza este acela de a urmari filiera calitatii produselor de origine italiana folosite in restaurantele din Romania si cele din strainatate in general. In urma analizarii amanuntite a profesionalitatii bucatarului cat si a calitatii produselor precum si originea
acestora, ACI va putea acorda prin Accademia del Gusto Italiano un certificat “ Origini Italiene” tuturor restaurantelor cu specific italian care indeplinesc conditiile.

CARD ACI 2021 FATA  02.02.2021 MOD DEF.j

Pe pagina de facebook si pe site- ul asociatiei se publica periodic reţete originale italiene, oferte si promotii active ale platformei alimentare Marketing Italian Food, care funcţionează in cadrul Palazzo Italia pentru importul şi distributia produselor "ORIGINI ITALIANE" fiind un punct de
referinţă în achiziÅ£ia produselor pentru profesioniÅŸti ÅŸi amatori. Toti cei inscrisi in cadrul asociatieior avea acces la o gama larga de produse pe care o comercializeaza platforma Marketing Italian Food si vor beneficia de diverse discounturi si promotii.
ACI, cu susÅ£inerea “Accademia Del Gusto Italiano”, compusă din experti din diferite sectoare ale nutriÅ£iei ÅŸi alimentaÅ£iei, va fi un creator al proiectului de certificare pus în aplicare de către Palazzo Italia, pentru restaurante ÅŸi produse din sectorul agro-alimentar marca "ORIGINI ITALIANE".